· Főoldal
· Pilates Institute
· Pilatesről

· Tanfolyamok
    · A módszer
    · Talajmunka
    · Eszközös tanfolyamok
    · Fizetési lehetőségek
    · Tények
    · Tanfolyam időpontok
    · Egyéb továbbképzések

· Michael King
· Tanáraink
· Képgaléria
· Videogaléria
· Események
· Spirals
· Elérhetőségek
· Linkek

A Pilates Institute módszer

A Pilates technika a különböző szemléleti módnak köszönhetően sok változásnak volt alanya az évek alatt. Joseph Pilates elhivatott volt a munkája iránt, és az vallotta, hogy csak ő tudja ezt igazán tanítani. Halála után felesége vitte tovább munkáját egy elit csoport számára.

Mivel nem volt tankönyv, minden tanár szájról-szájra adta tovább a tudást, és a tanulóknak egy bizonyos tanoncidőt kellett eltölteniük a mester mellett. Minden tanár folyamatosan változtatott picit a módszeren, hozzáadva a személyes tapasztalataikat, megfigyeléseiket.

Egészen a közelmúltig minden pozitív hatás amit a Pilates technikának tulajdonítottak csak anekdota volt. Nem létezett kutatási bizonyíték, ami az orvosi világ elutasítását vonta maga után, mint "csak egy újabb edzésmódszer".

Jobb testtartás, korrekció mind olyan emberek szájából származott, akik a Pilates technikát rendszeresen gyakorolták. Ne felejtsük el azonban, hogy Joseph Pilates maga is úgy hívta a módszerét, mint "korrektív gyakorlat rendszer". Az eredeti sorozat erősségének egy része az a mód volt, ahogy ezt végrehajtották, egyensúllyal az erő, és mozgékonyság között, minimális ismétlés számmal, ami nem dolgoztatta túl az izmokat. A Pilates Módszer, ami áramló mozdulatokra figyelve dolgoztatta meg a testet egy speciális rendszerrel és egyensúllyal, hihetetlen eredményeket ért el.

Emlékeznünk kell azonban, hogy Joseph Pilates nagyon fitt volt, erős sportoló, és a tanítványai leginkább táncosok, akik már elértek egy magas fizikai képesség szintet. Ez egészen a közeli múltig, még 1999-ig is igaz volt az emberek többségére, akik a Pilates módszert gyakorolták. Azonban amikor a fitneszklubok elkezdték felvenni a technikát, nyilvánvalóvá vált, hogy a klientúra drasztikusan megváltozott.

Pilates

A Pilates Institute 1999-ben kezdett el Fitnesz oktatókat oktatni a Pilates Módszerre. Abban az időben a csoportos Pilates alapú talajmunka kezdett nagyon népszerűvé válni, de a tanárok hamar felismerték, hogy az órán résztvevők nagyon szenvedtek az eredeti Pilates gyakorlatokkal.

A központ szükséges ereje, és a megfelelő hajlékonyság - ami az eredeti Pilates technika végrehajtásához kellett, nagyon nehézkes volt azok számára, akik már hosszú ideje csak a felületes izmaikat edzették. Futás és súlyzós edzések, amik remek formái az egészséges test edzésének, nem készítették fel a mély, stabilizáló izmokat az autentikus Pilates gyakorlatok végzésére.

Mint oktató központ, éltünk a lehetőséggel, és Ausztrál fizioterápiás kutatásokat felhasználva módosítottuk a klasszikus Pilates sorozatot. 1999-ben Carolyn Richardson, Paul Hodges, Julie Hides és Gwendolene Jull publikálták a tudományos munkájukat az alsó háti fájdalmakra vonatkozóan (frissítve 2003-ban). A figyelmüket azon mély izmokra fordították, amiket a kutatásuk és klinikai tanulmányaik javasoltak, amik részt vesznek az ágyéki gerinc kontrollálásában.

Egy tanulmányi csoporttal dolgoztak, semleges gerinc helyzetet és tartó izmok enyhe kontrakciójával (multifidus, transversus abdominis, diaphragm és pelvic floor) - 30%-os kontrakciót javasoltak abban az időben. Természetesen a gyakorlatoknak nagyon kontrolláltnak kellett lenniük, és olyan módon végrehajthatónak, ami nem bontja meg az alaphelyzetet. 3 éves próbaidőszak után a felfedezésük az volt, hogy a hátfájdalmak előfordulása ebben a csoportban 80%-ról 30%-ra csökkent.

Az a felfedezés, hogy egy speciális alaphelyzettel, és kontrollált légzéssel a hátfájdalmak csökkenthetőek, lehetővé tette számunkra, mint oktató központ, hogy módosítsuk az eredeti sorozatot, olyan mértékig, ami lehetővé teszi a Pilates technikában teljesen kezdők számára, hogy megértsék a szükséges alapfeltételeket, és a mély, stabilizáló izmok helyes bekapcsolási sorrendjét, és erejét.

A Pilates Institute fakultáció megvizsgálta az eredeti 34 gyakorlatot, olyan nézőponttal, hogy a semleges gerinc alaphelyzet, a megfelelő bekapcsolási sorrend, az enyhe központi kapcsolat, és a diafragmikus légzés megmaradjon. Ezzel képesek voltunk, hogy 15-öt módosítsunk az eredeti sorozatból megfelelő szintre, és ez a 15 adja ma a Talajmunka 1. Pilates tanfolyam alapját.

A technikát folyamatosan alkalmazva a Pilates Institute Módszer hihetetlenül hatékonnyá vált bármilyen korú és képességű kezdő megismertetésére a Pilates technikával.

A Pilates Institute szemléletmódja a Pilates technika felé kutatás és tudomány alapú. Büszkén kijelenthetjük, hogy ugyan célunk, hogy mindenki elérje a fantasztikus érzetét az eredeti 34 gyakorlat gyakorlásának, ahogy Joseph Pilates hirdette, képesek vagyunk segíteni azok számára is, akik sérülés, kor, tartásbeli hátrányok miatt eddig nem kanalazhattak a Pilates technika rengeteg előnyéből.

A Pilates Institute Módszer teljes körű, és lehetővé teszi tanárai számára, hogy csoportos órákat, és személyi edzést tudjon nyújtani egy széles körű vendégrétegnek.